nieuws

Nieuwe partners bij Claessens Erdmann

Business

Sander Bos, Lieke Genten en Stefan van der Weele zijn nieuwe partners van het Amsterdam ontwerpbureau Claessens Erdmann. De introductie vond gelijktijdig plaats met de lancering van de visuele identiteit en website van het bureau.

Nieuwe partners bij Claessens Erdmann
Stedelijk Museum Breda, fotograaf Jeroen Jongenelen

Claessens Erdmann  (winnaar van de ARC15 Innovatie Award) is gespecialiseerd in de ontwikkeling van concepten op het gebied van retail & food retail, horeca, hospitality, leisure en plaatsen waar deze samenkomen.

Sander-Bos partner bij Claessens Erdmann

Sander Bos (1978), studeerde economische geografie, spatial planning & design aan de Rijksuniversiteit Groningen/Ball State University en brandmanagement bij de EURIB. Sander werkte eerder bij adviesbureau DE LIJN/Inbo als strategisch adviseur. Bij Claessens Erdmann adviseert hij bij de ontwikkeling van merkomgevingen op strategisch en conceptueel niveau. Recent werkte hij onder andere aan strategie en conceptontwikkeling voor de Nederlandse winkelcentra van Wereldhave, de Oostenrijkse supermarktketen Billa, incubator Prodock van Port of Amsterdam en het prijswinnende busstation Schiphol-Noord voor Schiphol Group.

Lieke-Genten partner bij Claessens Erdmann

Lieke Genten (1982), studeerde interieurarchitectuur aan de kunstacademie in Maastricht en haalde haar master architectuur aan de Rotterdamse academie van bouwkunst. Daarna werkte ze achtereenvolgens bij De Zwarte Hond, DoepelStrijkers en Satijn+. Door haar achtergrond en ervaring is Lieke een expert in het in samenhang bezien van architectuur en interieurarchitectuur. Recent werkte ze onder andere aan het nieuwe interieur voor het Stedelijk Museum Breda, de Van Gogh museumshop, de landexpositie van het Amsterdam Light Festival 2017 en aan Game (Zuid Afrika), een food en non-food formule en dochter van Wallmart.

Stefan-van-der-Weele partner bij Claessens Erdmann

Stefan van der Weele (1984), studeerde multimedia vormgeving en animatie aan het Grafisch Lyceum in Rotterdam en deed vervolgens interieurarchitectuur aan de Willem de Kooning Academie. Hij werkte vervolgens onder andere bij Bureau Lakenvelder en DoepelStrijkers. Stefan is als conceptontwikkelaar en ontwerper gespecialiseerd in consumentenomgevingen en werkte recent onder andere aan de food retail concepten Sligro groothandel en het experience center ZiN in Veghel, een nieuwe Supermarktformule voor REWE in Duitsland en aan het nieuwe concept voor Albert Heijn XL in Eindhoven.

Lees ook: Winnaar ARC15 Innovatie Award – Busstation Schiphol Noord door Claessens Erdmann

Claessens Erdmann is in 1984 opgericht door Freek Claessens en Hans Erdmann en werd in 2003 versterkt met strateeg en retailspecialist Hans Preeker. Het bureau werkt met nationale en internationale klanten als Action, Ahold Delhaize, Amvest, Billa (Oostenrijk), Game (Zuid Afrika), Nike (Europa), REWE Group (Duitsland), Sligro Food Group, Stedelijk Museum Breda en Van Gogh Museum Enterprises.

 

Reageer op dit artikel