nieuws

Designers Kiki & Joost naar Plan-B in Eindhoven

Business

Ontwerpersduo Kiki & Joost gaat zich vestigen in Plan-B in Eindhoven, het voormalige Philips Laboratorium op bedrijventerrein de Hurk. Heijmans transformeert dit industriële gebouw tot platform voor de creatieve industrie. Kiki van Eijk en Joost van Bleiswijk hebben daar de beschikking over een 800m2 grote ruimte op de begane grond.

Designers Kiki & Joost naar Plan-B in Eindhoven

Kiki van Eijk: “Er zijn niet zoveel panden geschikt voor onze manier van werken. Naast het ontwerpen zijn wij namelijk zelfproducerend en hebben we een eigen kantoor en showroom nodig. Hier op het voormalige Beatrix Complex in Eindhoven is die ruimte er wel. Het pand heeft karakter, hoge ruimten en door de grote raampartijen komt er veel licht naar binnen. Het is voor ons belangrijk om op een inspirerende plek te werken.”

Kiki en Joost naar Plan B in Eindhoven
Joost van Bleiswijk: “Op Strijp-S en Strijp-T zijn we telkens één van de eersten geweest die een grote ruimte betrokken. We hebben daar echt een marker neergezet voor dat gebied en we hebben de ambitie om dat hier nu ook te gaan doen. We willen een rol spelen in het professioneler maken van dit platform en een positieve aantrekkingskracht zijn voor andere ondernemers en designers.”

Kiki Joost kiezen opnieuw voor een locatie in Eindhoven vanwege de lokale verbondenheid met de lokale maakindustrie. Bovendien is het pand goed bereikbaar vanaf de A2 en is Eindhoven Airport op korte afstand te vinden. De nieuwe thuisbasis van Kiki Joost in Plan-B wordt naar verwachting voor de Dutch Design Week in oktober in gebruik genomen.

Kiki en Joost naar Plan B in Eindhoven 

Over Plan-B

Plan-B is een initiatief van Heijmans om het voormalig Beatrix Complex in Eindhoven te transformeren tot platform voor de creatieve maakindustrie. Gefaseerd wordt de transformatie van het complex volbracht. Door het inregelen van shared facilities en actief programma management wordt een ideale werkomgeving voor creatieve ondernemers gecreëerd.

Reageer op dit artikel