nieuws

Pieter Stoutjesdijk en Freek van Zeist zijn de Helden van de maand mei

Business

Pieter Stoutjesdijk en Freek van Zeist, werkzaam bij TheNewMakers zijn de helden van het meinummer van de Architect. Het bedrijf bestaat uit vier jonge Delftse ingenieurs die samen met een vijftien jaar oude, computergestuurde freesmachine inbouwpakket maken die een oplossing biedt voor de huisvesting van statushouders.

Pieter Stoutjesdijk en Freek van Zeist zijn de Helden van de maand mei

De ComfortCabin is, nu nog als prototype, een inbouwpakket dat alles bevat wat je nodig hebt om te wonen, zoals een keuken, een badkamer en een bureau. Doordat de Cabin modulair is opgebouwd, is hij heel flexibel te plaatsen. De andere flexibiliteit bevindt zich in de aansluitingen. Zowel elektriciteit als water en afvalwater worden via een leidingenschat aan de bovenzijde afgevoerd. In de meeste naoorlogse kantoren is dat handig.  Onder het systeemplafond is immers voldoende ruimte. 

Dit bouwpakket wordt volledig digitaal geproduceerd. Voor de eerste Cabin had de machine slechts acht uur nodig om de platen te frezen. 

 

Reageer op dit artikel