nieuws

Van Egeraat beticht van fraude

Business

Erick van Egeraat (60) wordt in Rusland beticht van fraude en oplichting, zo schrijft het Algemeen Dagblad. Hij zou zijn opdrachtgever, een rijke Russische zakenman, voor enkele miljoenen dollars hebben benadeeld. Daarna verklaarde Van Egeraat zijn bedrijf failliet.

Van Egeraat beticht van fraude

Dat blijkt uit onderzoek van het Algemeen Dagblad naar het faillissement van het Rotterdamse architectenbureau (designed by) Erick van Egeraat. In maart van dit jaar ging het bedrijf failliet: achttien overgebleven werknemers kregen ontslag en 60 schuldeisers bleven met lege handen achter. Van Egeraat zelf maakte kort daarop een doorstart.

Uit een reconstructie blijkt dat Van Egeraat, voorafgaand aan het faillissement, het heeft verbruid in Rusland. De miljardair Igor Kesaev, tot voor kort zijn belangrijkste opdrachtgever, overweegt hem voor de rechter te slepen.

“We zijn extreem teleurgesteld in het werk van Van Egeraat”, aldus zijn vertegenwoordiger en woordvoerder Sergey Belyakov. “We onderzoeken de mogelijkheden om een rechtszaak te beginnen, op basis van meerdere gevallen van mogelijke fraude.”

Van Egeraat wil niet aantijgingen reageren en zegt tegen het AD: Over de telefoon laat hij eenmalig weten: “Geen commentaar is geen commentaar. Basta!’’

Lees verder bij de bron
Lees ook op het AD.nl: Demasqué van een toparchitect

Reageer op dit artikel