nieuws

Provada 2017: Connecting the Future

Business

Zowel de bouw als het beheer van gebouwen wordt steeds meer gekenmerkt door slimme systemen, die ons leven eenvoudiger en aangenamer moeten maken. Begrippen als digitalisering, robotisering, nanotechnologie en big data zijn onderdeel geworden van het moderne vastgoedjargon, een reden voor Provada om te kiezen voor het thema ‘Connecting the Future’.

Provada 2017: Connecting the Future

Connecting the Future betekent ook het koppelen van de vastgoedbranche aan voorheen compleet gescheiden werelden. Samenwerking is van belang met bijvoorbeeld de energiesector en de auto-industrie, om de enorme potentie van technologie te benutten. De Provada die dit jaar van 30 mei tot en met 1 juni in Amsterdam wordt gehouden wil hierin een schakel zijn.

Binnen het hoofdthema zijn drie dagthema’s:

30 mei: Social Structures

Als we online werken en winkelen, wat is dan nog de functie van de stad? Kan vastgoed een virtuele samenleving versterken, of is de digitale toekomst juist een bedreiging? Nieuwe sociale relaties (social structures) vragen om nieuwe structuren, kijk maar naar onze worsteling met game changers. Gebiedsontwikkeling beoogt hierop antwoorden te formuleren.

31 mei: Partnership

De complexiteit van moderne vastgoedopgaven vereist nieuwe allianties tussen overheden en bedrijven. Maar ook tussen markt en consument, tussen vastgoed en andere branches. Potentiële partners melden zich met concepten voor mobiliteit en energie. Welke partijen kwalificeren zich, welke bedrijfsmodellen zijn future proof?

1 juni: Smart Solutions

Het vastgoed raakt steeds meer doordrongen van smart solutions. Binnen alle disciplines en segmenten zorgen technologische ontwikkelingen voor nieuwe technieken en nieuwe concepten. Die innovatie komt vaak uit onverdachte hoek, van start-ups of andere branches. Het is dus zaak om bij de les te blijven, kennis van andere sectoren is van cruciaal belang.

Cobouw, Vastgoedmarkt en de Architect zijn eveneens betrokken bij de Provada met het Transformatieplein 2017. In een later stadium is hier meer informatie over beschikbaar.  Hou daarom onze website of binnenkort Transformatieplein.nl in de gaten.

Reageer op dit artikel