nieuws

Agendatip: WOW als expositieruimte van Onzijn

Business

De komende drie maanden staat het gebouw van WOW in de Amsterdamse Kolenkitbuurt in het teken van de drie maanden (tot 15 januari) durende manifestatie ONZIJN. Het gebouw van WOW wordt gedurende deze manifestatie getransformeerd tot een grote expositieruimte onder leiding van curator Jurgen Bey van Studio Makking & Bey.

Agendatip: WOW als expositieruimte van Onzijn

Jurgen Bey is gevraagd voor dit project een selectie te maken van inspirerende kunstwerken/projecten en hiermee te reflecteren op de definitie van social design en een platform te bieden voor ontwerpers die tonen hoe maatschappelijke dialogen kunnen worden aangezwengeld met kritische werken.

Bey reflecteert met de bestaande kunstwerken op de context van WOW als plek; als thuis voor vijftig jonge kunstenaars, hotel en ontmoetingsplek. De leefgemeenschap in een hotel is slechts van tijdelijke aard en heeft daardoor een eigen positie en regels. Als we het over een sociale gemeenschap hebben dan is misschien het hotel als woonvorm de meest geëigende. Het bezit bestaat niet en er is slechts een tijdelijke situatie van een collectief waarin de regels zorgen voor het publieke leven waarin de eigen positie zowel bestaat als het gezamenlijke.

Deelnemende kunstenaars van ONZIJN zijn: Asnate Bočkis / Barbara Visser / Berndnaut Smilde / Droog / Eef Veldkamp / Germaine Kruip / Hansje van Halem / Henriette Waal / Jan Pieter Kaptein / JLDianthus / Joanne Hakkert / Job Koelewijn / Johannes Kronenberg / KesselsKramer / Klaske Oenema / Laure Jaffuel / Leïla Arenou / Maider López / Marjanne Kuipers / Martijn Engelbregt / Oona Linke / RAAAF / Rogier Arents / Studio Makkink & Bey / Teun Castelein / Vincent Knopper / Waèl el Allouche / Wendy Bos / Willem van Doorn / Yuri Veerman.

Meer informatie

 

 

 

 

Reageer op dit artikel