nieuws

MVRDV: wie zijn de 5 nieuwe partners?

Business

Gisteren werd bekendgemaakt dat 5 nieuwe partners zijn aangesteld bij MVRDV. Deze ontwikkeling ondersteunt de ontwikkeling van MVRDV in acht afdelingen die het architectenbureau in zijn totaliteit behapbaar maken en flexibel genoeg om nieuwe ontwikkelingen op te vangen en daarbij de typische bureaucultuur te bewaren. Wie zijn deze vijf partners en wat gaan ze doen? Wij stellen ze graag aan je voor.

Frans de Witte (Rotterdam, 1973)

 • Verantwoordelijk voor: Projecten in Nederland en Zwitserland
 • Specialiteit: Constructie en tijdplanning
 • Bij MVRDV sinds: 1996

Frans werkte voorheen voor aannemer JP van Eesteren. Hij houdt zich momenteel bezig met de renovatie van het 110.000 m2 grote Le Gaite Shopping Centerin Parijs, het Pullman Hotel in Parijs en de Crystal Houses flagship store in Amsterdam.

Fokke Moerel (Breda, 1970)

 • Verantwoordelijk voor: Projecten in Nederland, Oost-Europa, Amerika en de rest van Europa.
 • Specialiteit: Creatieve plannen, academisch en universitair onderwijs
 • Bij MVRDV sinds: 1998

Fokke werkte voorheen bij OMA. Ze heeft les gegeven op verschillende plekken, waaronder de Academie der Kunsten in Den Haag, de HKU en Harvard GSD. Ze werkt met haar team onder andere aan het museumdepot van het Boijmans van Beuningen. In Poznan overziet ze de bouw van de Baltyk offices. Opgeleverde werken van haar zijn de Boekenberg en het Amsterdam Lloyd Hotel

Jeroen Zuidgeest (Monster, 1978)

 • Verantwoordelijk voor: Stedebouwkundige projecten, onder andere in Nederland, Frankrijk en Duitsland.
 • Specialiteit: Mixed-use en kantoren
 • Bij MVRDV sinds: 1999

Jeroen heeft onder andere de leiding gehad over het masterplan voor Bjorvika, Oslo. Op dit moment is hij bezig met de uitvoering van Ravel Plaza in Amsterdam. Jeroen schrijft veel en gad les aan de Why Factory, het Berlage Instituut en het Sandberg Instituut

Wenchian Shi (Shanghai 1975)

 • Verantwoordelijk voor: Projecten in Azië (samen met Marta Pozo)
 • Bij MVRDV sinds: 2004

Wenchian werkte voorheen bij OMA, waar ze werkte aan de plannen voor het CCTV-gebouw. De focus van Wenchians werk ligt in China en Singapore. Ze werkte bij MVRDV onder andere aan de Chengdu Opera. Momenteel is ze bezig met de Seoul Sky Garden.

Jan Knikker (Bad Soden Ts 1972)

 • Verantwoordelijk voor: Business development en PR
 • Specialiteit: PR en Business development, schrijven.
 • Bij MVRDV sinds: 2008

Jan begon zijn carrière als journalist. Hij werkte daarna bijna tien jaar bij OMA. Voor verschillende projecten van MVRDV verzorgde hij de publiciteit, met als hoogtepunt de markthal, waar een stortvloed aan media-aandacht uit voortkwam. Hij werkte aan verschillende boeken, waaronder ‘MVRDV Buildings’.

de Architect wenst de kersverse partners veel succes in hun nieuwe functie.

Reageer op dit artikel