nieuws

Grijze vlakte wordt groene daktuin

Business

Aanvankelijk was de buitenruimte van Liberty Global (LGI) in Schiphol-Rijk een verouderd parkeerdek van ruim 6500 vierkante meter. LAP Landscape & Urban Design maakte er met Geelhoed Engineering uit Moordrecht een representatieve daktuin van.

Grijze vlakte wordt groene daktuin

Dat had wel wat voeten in de aarde, zegt Marieke Zegwaart van LAP Landscape & Urban Design uit Rotterdam die de daktuin ontwierp. “De oorspronkelijke tekeningen van het parkeerdek waren niet meer te vinden.” Dat maakte de voorbereiding lastig voor de grootste ingreep voor het parkeerdek. Die bestond uit het maken van een vide. Daarvoor werden acht betonnen kanaalplaten uit het oorspronkelijke dek verwijderd.

Daktuin_ LAP Landscape & Urban Design_2

Daktuin door LAP Landscape & Urban Design_3

De opening stelde bijzondere eisen aan de stabiliteit, zegt Zegwaart. Om de stabiliteit te waarborgen zijn extra balken tussen de overige kanaalplaten gezet. De vide is vervolgens afgewerkt met een stalen rand. Bijzondere eisen stelde ook de vlakheid van het parkeerdek. De laagdikte moest overal gelijk zijn om problemen met de drainage en afwatering voor te blijven.

Lees verder op Cobouw.nl

Daktuin door LAP Landscape & Urban Design_4 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels