nieuws

Amsterdam in top-20 startupsteden

Business

Amsterdam is op plek 19 binnengekomen in de top-20 van internationale startupsteden. Op de eerste plaats staat het Amerikaanse Silicon Valley.

Amsterdam in top-20 startupsteden

Dat blijkt uit een rapport van databedrijf Compass, meldt NU.nl. Amsterdam staat voor het eerst in de top-20, mede dankzij een toename van het aantal investeringen en overnames. De groei in onze hoofdstad ligt twee tot vier keer hoger dan gemiddeld, afhankelijk van het gemeten criterium.

Vier Europese steden gaan Amsterdam voor in de top-20: Londen (6), Berlijn (9), Parijs (11) en Moskou (13). Startup-ambassadeur Neelie Kroes wil Amsterdam in de top-3 van Europa krijgen.

Twintig jaar geleden kwamen alle (tech-)startups nog uit steden als Boston en San Francisco, zeggen de onderzoekers. ‘Inmiddels is het echter een wereldwijd fenomeen. Startups zijn aanjagers van economische groei geworden.’

Silicon Valley wordt in de top vier gevolgd door New York, Los Angeles en Boston. Op plek vijf staat Tel Aviv in Israël. De steden in de index worden gewaardeerd op onderwerpen zoals de aanwezigheid van talent, financiering, ervaren ondernemers en de prestaties van startups.

Kort gezegd is een startup een bedrijf met een vernieuwend idee en dat een product maakt door middel van nieuwe technologie. Nieuwe technologie is bijvoorbeeld een app of een product gemaakt met een 3D-printer.

Bron: Vastgoedmarkt.nl/NU.nl

Reageer op dit artikel