nieuws

Rusland schroeft budget WK 2018 opnieuw terug

Business

Rusland heeft het budget voor het WK voetbal in 2018 opnieuw verlaagd. Het land verkeert in een financiële crisis en gaat daarom omgerekend zo’n 435 miljoen euro minder uitgeven aan accommodaties voor ploegen en hotels voor FIFA-gasten, fans en journalisten.

Rusland schroeft budget WK 2018 opnieuw terug
2014-10-28 17:51:36 From left to right:- Russian Sport Minister Vitaly Mutko, Moscow’s Mayor Sergey Sobyanin, Russian President Vladimir Putin and FIFA President Sepp Blatter look at the model of Luzhniki stadium during their inspection in Moscow on October 28, 2014. World football boss Sepp Blatter opposes any boycott of the 2018 World Cup in Russia […]

Het Russische ministerie van Sport heeft maandag een lijst gepubliceerd (in het Russisch) met daarop 25 objecten die niet meer gebouwd zullen worden. Aan 23 bouwprojecten worden aanpassingen gedaan.

Tweede keer

In januari kondigde minister van Sport Vitaly Moetko ook al bezuinigingen aan. Het aantal zitplaatsen in twee stadions wordt beperkt tot 35.000 stoeltjes, waar de FIFA een minimaal aantal van 45.000 stoeltjes voorschrijft. De wereldvoetbalbond heeft al laten weten dat door de vingers te zien. Moetko verzekerde toen dat er verder niet op de infrastructuur zou worden beknibbeld.

Zwakke roebel

De kosten voor het WK werden geraamd op 30 miljard euro, ongeveer tweemaal zoveel als het WK in Brazilië vorig jaar, maar de zwakke roebel en de lage olieprijs hebben grote gaten in de Russische begroting geslagen.

Bron: 

Reageer op dit artikel