nieuws

Christian Rapp nieuwe stadsbouwmeester Antwerpen

Business

De Duitse architect en hoogleraar Christian Rapp werkte de afgelopen jaren vooral in Nederland, maar breidt zijn werkveld uit naar onze zuiderburen. Vorige week werd bekendgemaakt dat hij zich voor vijf jaar lang stadsbouwmeester van Antwerpen mag noemen. Rapp is geen onbekende in de stad: momenteel wordt zijn masterplan voor het Falconplein-Zeemanshuis gerealiseerd. Chirstian Rapp kwam als beste kandidaat uit de bus tijdens de tweede selectieronde. Vorig jaar liep een selectieprocedure op niets uit bij gebrek aan goede kandidaten.

Christian Rapp nieuwe stadsbouwmeester Antwerpen

In de Belgische krant ‘de Morgen’ vertelt burgemeester Bart de Wever dat een stadsbouwmeester iemand moet zijn die de ziel van de stad begrijpt maar ook iemand die een visie heeft en die kan delen. “Hij moet een stadsbestuur ook tegen zichzelf beschermen wanneer dat nodig is. Christian Rapp is iemand die dat allemaal perfect belichaamt.”


De Kroon in Den Haag, een van de gebouwen die Christian Rapp in Nederland realiseerde.

Rapp zelf zal de komende maanden gebruiken om de stad nog beter te leren kennen. Naast een mooiere stad wil hij vooral een stad neerzetten die goed kan omgaan met actuele sociaaleconomische uitdagingen.

Bron: de Morgen

 

Reageer op dit artikel