nieuws

Ineke Hans naar London

Business

Ontwerpstudio Ineke Hans heeft een dependance geopend in Londen. De studio is bedoeld als aanvulling op die in Arnhem. De studio|salon in Londen is specifiek bedoeld om de veranderingen te bestuderen in de meubelwereld. “Mensen consumeren minder en kiezen steeds vaker voor kleinere woon- en werkplekken, waardoor ze ook weer minder en ander meubilair nodig hebben”, aldus Hans. “Ook veranderen de methodes van productie, promotie en verkoop.”

Ineke Hans naar London

Hans wil dit in Londen bestuderen, omdat de bovengenoemde effecten hier door de hoge vastgoedprijzen zeer goed zichtbaar zijn en de gevolgen daarvan voor de meubelkeuzes dus ook.

“In de metropool Londen worden de veranderingen in onze woon-, werk-, en openbare ruimtes uitvergroot. Daarmee kunnen ook de Londense consumptiepatronen en de gewoontes op het gebied van mobiel werken, reizen en ontspannen worden gezien als een voorbeeld van hoe de rest van de wereld zich ook zal gaan ontwikkelen.

Eind 2016 resultaat

Hans wil deze onderwerpen onderzoeken door columns, events en een serie rondetafelgesprekken met (internationale) gastdesigners, omdenkers en bijvoorbeeld experts op het gebied van menselijk gedrag en mobiliteit. De studio|salon zal proberen om een nieuwe visie te ontwikkelen op design en de rol van de ontwerper te herdefiniëren. Hans wil eind 2016 haar conclusies en aanbevelingen presenteren.

Reageer op dit artikel