nieuws

Roos Gortzak nieuwe directeur SBKM / De Vleeshal

Business

Met ingang van 1 oktober 2014 is Roos Gortzak (1973) door de Raad van Toezicht van de Stichting Beeldende Kunst Middelburg (SBKM) benoemd tot directeur van SBKM / De Vleeshal. Roos Gortzak volgt Lorenzo Benedetti op, die op 1 juni naar De Appel arts centre in Amsterdam vertrok.

 

 

Momenteel is Roos Gortzak werkzaam als gastprofessor en curator van het Festival der jungen Talente, dat van 19 t/m 21 september plaatsvindt in Offenbach. Van 2007 tot 2012 werkte ze als hoofd tentoonstellingen en projecten en co-curator bij de Kunsthalle Basel.

Ze studeerde aan de Universiteit van Amsterdam, aan de New York University en behaalde een master ‘Curating Contemporary Art’ bij het Royal College of Art in Londen. Ze publiceerde in tentoonstellingscatalogi over o.a. Cerith Wyn Evans, Armando Andrade Tudela, Mariana Castillo Deball, in tijdschriften als Metropolis M en ArtReview en de Volkskrant.

Reageer op dit artikel