nieuws

Arcadis lijft architectenbureau Callison in

Business

Arcadis neemt het internationale architectenkantoor Callison over. Dat heeft het advies- en ingenieursbureau bekendgemaakt.

Arcadis lijft architectenbureau Callison in

Callison is voornamelijk actief in de retail-markt en levert diensten op het gebied van architectuur en interieurontwerp. De onderneming heeft kantoren in de Verenigde Staten, China, Europa, het midden-Oosten en Mexico en is actief in meer dan 25 landen. Onder zijn klanten bevinden zich gerenommeerde winkelketen als Ikea, Zara en JC Penney. Vorig jaar was het bedrijf met ruim duizend werknemers goed voor een omzet van bijna 130 miljoen euro.

Arcadis verwacht de overname in het derde kwartaal van dit jaar af te ronden. De kosten die met de acquisitie zijn gemoeid bedragen ongeveer 3,5 miljoen. De exacte overnamesom is niet bekendgemaakt. “Met Callison creëren we een top-positie in ontwerp en architectuur”, zegt Arcadis-topman Neil McArthur. “We zullen wereldwijd een duidelijk leidende positie in retail bemachtigen en daarnaast een sterke positie in China.”

Reageer op dit artikel