nieuws

Fors minder faillissementen

Business

In juni zijn 464 bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) failliet verklaard, meldt het CBS. Dat is het laagste aantal per maand uitgesproken faillissementen van de afgelopen drie jaar.

Fors minder faillissementen

In mei waren er 552 faillissementen. De helft van de daling in juni komt voor rekening van de specialistische dienstverlening (onder meer advisering en onderzoek). Het totaal aantal faillissementen van bedrijven en instellingen is vergeleken met juni 2013 ook fors lager. Toen werden er 712 faillissementen uitgesproken.

Bouw

Ook in de bouw daalde het aantal faillissementen in juni aanzienlijk. In vergelijking met een jaar eerder had de bouw zelfs de grootste daling, van 128 naar 45. Vorige maand liet het CBS weten dat de bedrijfsinvesteringen in vaste activa in april opnieuw hoger waren dan een jaar eerder. Dat is vooral toe te schrijven aan meer bouwinvesteringen. De productie van de bouw was in april opnieuw hoger dan een jaar eerder. De bouw produceert al vanaf december 2013 elke maand meer dan in dezelfde periode een jaar eerder.

Reageer op dit artikel