nieuws

Veertigplusser spaart voor woning

Business

Voor bijna een op de twaalf Nederlanders is de aankoop van een eigen woning de belangrijkste reden om vermogen op te bouwen. Voor veertigplussers staat een eigen woning zelfs opmerkelijk hoog op de lijst van zaken waarvoor zij geld opzij zetten.

Veertigplusser spaart voor woning

In deze leeftijdsgroep noemt 14 procent de aankoop van een nieuwe woning als het voornaamste doel van vermogensopbouw, blijkt uit een onderzoek van de fianciële website FitVermogen.nl.

De aangescherpte regelgeving voor hypotheekleningen is voor veel Nederlanders een belangrijke reden om geld opzij te zetten voor een nieuwe woning of voor de aflossing van een hypotheek. Na de aanpassingen van het kabinet van het pensioen- en zorgstelsel, staan strengere hypotheekeisen op de derde plaats van overheidsmaatregelen waar deelnemers aan het onderzoek zich zorgen over maken.

De maximale hypotheek die banken mogen verstrekken wordt bijvoorbeeld geleidelijk verlaagd van 104 procent dit jaar tot 100 procent in 2018. Woningkopers moeten een steeds groter deel van de aankoopprijs zelf inbrengen. Bovendien heeft een op de drie eigenwoningbezitters een hypotheek die hoger ligt dan de woningwaarde. Tijdig beginnen met vermogensopbouw kan een restschuld na de verkoop van een woning voorkomen.

Bron: Vastgoedmarkt.nl

Reageer op dit artikel