nieuws

Nederlandse woningmarkt kruipt uit dal

Business

Na ruim vijf jaar crisis trekt de markt voor bestaande koopwoningen dit en volgend jaar weer langzaam maar zeker aan. Het aantal verkochte woningen zal dit jaar toenemen naar 130.000 tot 140.000 na een dieptepunt van 110.103 in 2013.

Nederlandse woningmarkt kruipt uit dal

De prijzen zullen naar verwachting weer licht stijgen (0-1% in 2014 en 1-3% in 2015), zowel voor wat betreft prijsontwikkeling en het aantal verkochte woningen, zo schrijft de Rabobank in het Kwartaalbericht Woningmarkt.

“Het herstel van de Nederlandse economie en woningmarkt is nog niet op alle fronten merkbaar. Zoals de nieuwbouwsector met vertraging herstelt, zo duurt het ook langer voor de problemen met onder water staande woningen zijn opgelost”, aldus de Rabobank.

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel