nieuws

Koopwoningen in september duurder

Business

Bestaande koopwoningen waren in september 1,7 procent duurder dan in september 2013. Daarmee is de prijsstijging ten opzichte van het jaar ervoor hetzelfde als in augustus. Vergeleken met augustus 2014 daalden de prijzen van bestaande woningen met 0,2 procent. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Koopwoningen in september duurder

Al een half jaar zijn de prijzen van koopwoningen hoger dan in de vergelijkbare maand van een jaar eerder. Het gemiddeld prijsniveau van bestaande koopwoningen is ongeveer even hoog als in de lente van 2003. Ten opzichte van augustus 2008, toen de huizenprijzen een piek bereikten, bedraagt de prijsdaling 19,2 procent; vergeleken met het dal in juni 2013 liggen de prijzen 2,9 procent hoger.

Het Kadaster meldde al dat het in september 12 949 verkochte woningen registreerde. Dat is een stijging van ruim 39 procent ten opzichte van september 2013. In de eerste negen maanden van 2014 wisselden 102.197 woningen van eigenaar, bijna 38 procent meer dan een jaar eerder. 

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel