nieuws

Verkoopdaling nieuwe koopwoningen stopt

Business

Aan de daling in de verkoop van nieuwe koopwoningen lijkt na vijf jaar een einde te zijn gekomen. In de eerste zes maanden van dit jaar verkochten projectontwikkelaars en bouwers 7000 nieuwe koopwoningen, nagenoeg evenveel als in dezelfde periode vorig jaar. Dat meldde de NVB, Vereniging voor ontwikkelaars en bouwondernemers, donderdag. Uit de gegevens die de organisatie verzamelde, blijkt ook dat de prijzen van de verkochte woningen stabiliseerden.

Verkoopdaling nieuwe koopwoningen stopt

 

De verkoop van nieuwe koopwoningen is de afgelopen jaren teruggezakt van zo’n 4000 per maand naar bijna 1200. Herstel is nog ver uit zicht, maar volgens de NVB duiden de jongste cijfers er mogelijk wel op dat er voor de ontwikkelaars een “kantelpunt” aankomt.

Nieuwe koopwoningen zijn aantrekkelijker geworden voor de consument omdat ze “extreem goedkoop” zijn, merkt de vereniging in dat verband op.

Geen licht aan de horizon

Voor de bouwers gloort er nog lang geen licht aan de horizon. De productie van zowel koop- als huurwoningen blijft ongekend laag, ook al omdat woningcorporaties nog nauwelijks bouwopdrachten hebben.

De NVB vreest dan ook dat er voorlopig geen einde komt aan de faillissementen en ontslagen in de bouwsector.

Reageer op dit artikel