nieuws

Kwart faillissementen betreft bouwbedrijven

Business

Een kwart van de 779 ondernemingen die in mei failliet gingen, betreffen bedrijven actief in bouw en vastgoed, meldt Cobouw. Het aantal faillissementen in de bouw is dubbel zo hoog als in voorgaande crisisjaren. Het Centraal Bureau voor de Statistiek noemt mei een maand van uitzonderlijk veel faillissementen.

Kwart faillissementen betreft bouwbedrijven

Nooit eerder sinds de statici in 1981 de gedwongen bedrijfsbeëindigingen gingen bijhouden, was de uitval zo groot.

De burgerlijke en utiliteitsbouw werd in mei getroffen door het faillissement van 136 vennootschappen. Bovendien werd de stekker gehaald uit 28 eenmanszaken. In de sector infra zijn 8 vennootschappen en twee eenmanszaken getroffen, waarmee het totale aantal faillissementen vorige maand in de bouwbranche uitkomt op 176. Tel daar projectontwikkeling bij op en het aantal stijgt zelfs tot 226. De cijfers van het CBS laten zien dat geen bedrijfstak zwaarder getroffen wordt dan de bouw.

Lees meer op de website van het CBS. 

Reageer op dit artikel