nieuws

JSa wint architectenselectie ABC-school Amersfoort

Business

Jorissen Simonetti architecten (JSa) uit Doetinchem is de winnaar van de architectenselectie voor de bouw van een ABC-cluster in Liendert, Amersfoort. Het cluster bevat een basisschool, een buitenschoolse opvang, een peuterschool en een sportzaal. Daarnaast komt er ruimte voor ontmoeting.

JSa wint architectenselectie ABC-school Amersfoort

 

 

JSa heeft het gebouw vormgegeven als een sculpturale, compacte massa, die stedebouwkundige gekenmerkt wordt door een knik ter plekke van het hart van het gebouw. Zo ontstaat er ter plekke van de zijgevels ruimte voor het handhaven van de bestaande bomen. Tegelijkertijd opent het gebouw zich aan de achterzijde voor het groen en richt het zich aan de voorkant naar het grote multifunctionele plein waarop ook de wijkspeeltuin wordt ondergebracht.

Een grote theatertrap biedt toegang tot de functies die op de eerste verdieping zijn gelegen. Samen met de zwevende, veelkleurige sportzaal op de verdieping vormt het een uitdagend herkenningspunt voor de wijk. Duurzame materialen, detaillering, isolatie en energiezuinige isolatie zorgen voor de duurzaamheid.

 

De komende periode gaat het bureau aan de slag met het verder uitwerken van het schetsontwerp naar een voorlopig ontwerp. De komende maanden wordt ook gestart met het ontwerp van het wijkplein en groenstrook in samenwerking met wijkbewoners. Het ligt in de bedoeling beide voorlopige ontwerpen in het vierde kwartaal van 2013 klaar te hebben en aan de wijk te presenteren.

Het ABC-cluster maakt onderdeel uit van de gebiedsontwikkeling ABC-Liendert en omgeving dat wordt uitgevoerd binnen het programma Amersfoort Vernieuwt waarin een impuls wordt gegeven aan de wijk.

Reageer op dit artikel