nieuws

Ontwikkelaar Timpaan genomineerd voor SHARE Award

Business

Projectontwikkelaar Timpaan, Nijssen Recycling en Better Place Schiphol zijn genomineerd voor de SHARE Award. De prijs is een blijk van waardering voor een bedrijf uit de metropoolregio Haarlemmermeer dat de afgelopen jaren uitblonk in duurzame initiatieven en kansen. Hij wordt 15 april uitgereikt.

Ontwikkelaar Timpaan genomineerd voor SHARE Award

 SHARE is een duurzaam netwerkevent. Thema dit jaar is Back to Basic – Back to Business. Slim ondernemen in Haarlemmermeer en de metropoolregio Amsterdam. Concreet samen aan de slag. Inspiratie combineren met een praktische aanpak.

Genomineerd: Timpaan, de andere ontwikkelaar

Timpaan is volgens de organisatoren van SHARE ‘echt een andere ontwikkelaar’. ‘Doordat de aandelen in handen zijn van de Stichting Timpaan, is het mogelijk iets moois te doen met de winst. Projecten kunnen extra kwaliteit krijgen, zodat gebouwen en hun omgeving de toekomst aan kunnen. Ook voor het nastreven van maatschappelijke doelen is geld beschikbaar.’

Kinderen spelen op De Boshoeve

Naast deze insteek van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, is Timpaan actief als duurzame ontwikkelaar. Zo heeft het bedrijf De Boshoeve van de grond getilt: een geïntegreerd kinderdagverblijf voor vier leeftijdsgroepen, met buitenschoolse opvang en een natuurwerkplaats. Kinderen met een beperking kunnen hier meedraaien met hun leeftijdsgenootjes zonder beperking en de natuurwerkplaats biedt jongvolwassenen met een beperking een dagbesteding. Het gebouw zelf levert energie en zuivert lucht en water, volgens de principes van cradle2cradle. Het project is bedacht door architect Joost Valk: de winnaar van de eerste SHARE Award.

Genomineerd: Nijssen Recycling

Nijssen Recycling is toonaangevend in de Randstad op het gebied van gescheiden inzameling. De primaire focus ligt op de inzameling van papier, plastics, hout en groenafval. Het bedrijf werkt met gesloten kringlopen en koppelt een hoog efficiencyniveau aan een duurzaam grondstoffenbeleid. Zusterbedrijf Brantjes Datavernietiging is gespecialiseerd in de vernietiging van allerlei overschotten, zoals hardware, bedrijfskleding, medicijnen en cosmetica. Hierbij worden de restproducten zo goed mogelijk herverwerkt als grondstof.

Genomineerd: Better Place

Better Place is het eerste batterij wisselstation in Nederland. Het station staat op Schiphol en biedt taxi’s de mogelijkheid onbeperkt elektrisch tussen Schiphol en Amsterdam te pendelen, zonder laadtijd.

 

Eerdere winnaars

Winnaar van de – eerste- SHARE Award 2010 was Joost Valk architectuur. In 2011 was het Shell Thiocrete die met de winst naar huis ging en in 2012 trok Park 20|20 CV aan het langste eind.

 

Reageer op dit artikel