nieuws

Uitslag herinrichting De Resident Den Haag

Business

Cepezed en HofmanDujardin hebben samen met Advies- en ingenieursbureau Oranjewoud de Europese aanbesteding gewonnen voor de herinrichting van het kantorencomplex De Resident in Den Haag. Het complex bestaat onder meer uit de gebouwen Castalia en Helicon, die respectievelijk twintig en veertien verdiepingen beslaan. Het totale vloeroppervlak meet zo’n 55.000 m2.

Uitslag herinrichting De Resident Den Haag

Na de herinrichting biedt het complex onderdak aan de ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW), waarvan de eerste al jaren in gebouwdeel Castalia is gevestig.

De herinrichting is onder meer gericht op het mogelijk maken van verschillende manieren van werken. Op de onderste lagen worden daarnaast functies met een algemeen rijkskarakter als ontmoetingsplekken, aanlandplekken en vergaderruimten verwezenlijkt. De buitenruimte tussen de gebouwen Helicon en Castalia, het huidige Parnassusplein, krijgt een overkapping en wordt het gezamenlijke, semi-openbare entreegebied voor beide ministeries, met onder meer een openbaar café, een receptie en een wachtruimte.

De werkzaamheden zullen ongeveer twee jaar duren.

Reageer op dit artikel