nieuws

Bouwproductie eurozone krimpt

Business

De bouwproductie in de eurozone is in december met 1,7 procent gekrompen in vergelijking met een maand eerder. Dat maakte het Europese bureau voor de statistiek Eurostat dinsdag bekend.

Bouwproductie eurozone krimpt

In november ging de productie in de bouwsector nog met 0,4 procent omlaag. Op jaarbasis was in december sprake van een productiekrimp in het eurogebied met 4,8 procent. Over heel 2012 zakte de bouwproductie met 5,4 procent. Voor de gehele Europese Unie was in december sprake van een teruggang met 2,7 procent op maandbasis en met 8,5 procent op jaarbasis. Over heel 2012 daalde de productie in de bouwsector in de EU met 5,8 procent.

De sterkste krimp in de EU was in december op maandbasis te zien in Bulgarije (min 10,3 procent), Polen (min 10,1 procent) en Duitsland (min 8,9 procent). In Slovenië (plus 7,2 procent), Hongarije (plus 3,4 procent) en Zweden (plus 3,3 procent) nam de productie het sterkst toe. In Nederland ging de productie met 0,5 procent omlaag.

ANP

Reageer op dit artikel