nieuws

BNA: wel akkoord, geen doorbraak op woningmarkt

Business

De BNA is niet gerust op de effecten van het woonakkoord. Het akkoord moet de consument vertrouwen geven en meer investeringen van woningcorporaties mogelijk moeten maken. Dit effect bereikt het mondjesmaat, zo meent BNA-voorzitter Willem Hein Schenk.

BNA: wel akkoord, geen doorbraak op woningmarkt

De BNA vindt de verhoging voor startersleningen naar 50 miljoen euro positief. Hiermee kunnen ongeveer 11.000 leningen worden verstrekt. Ook het feit dat daarnaast de hypotheekkosten de eerste jaren worden beperkt, is gunstig voor de beweging. Nadeel is dat de consument over het geheel duurder uitkomt. Verder is nog maar de vraag wat overblijft van de investeringsruimte voor corporaties, door de combinatie van huurverlaging en beperkte verlaging van de verhuurdersheffing.

BTW-verlaging ook voor architectendiensten?

Per 1 maart 2013 wordt het btw-tarief voor renovatie en verbouwingen in de bouw voor één jaar verlaagd van 21 naar 6%. De BNA pleit al lange voor verlaging van het btw-tarief voor architectenwerkzaamheden. Dat dit laatste nu wellicht niet gebeurt, is een gemiste kans.

Reageer op dit artikel