nieuws

In bouw 1213 bedrijven onderuit

Business

Het aantal faillissementen van vennootschappen is in de bouw vorig jaar met ruim een derde gestegen tot 1213. Geen enkele sector werd zwaarder getroffen dan de bouw.

In bouw 1213 bedrijven onderuit

 

 

 

Bij de zakelijke dienstverleners en in de transportsector gingen respectievelijk 12,6 en 7,4 procent van de bedrijven onderuit. Inclusief de eenmanszaken telt het Centraal Bureau 11.235 faillissementen in 2012. Het vorige record dateert uit 2009, toen het statistiekbureau 10.559 faillissementen boekstaafde.

Regio’s

De stijging van het aantal faillissementen geldt voor alle delen van het land, zo blijkt uit cijfers die kredietinformatiebureau Graydon woensdag bekendmaakte. Er zijn in 2012 zo’n 64.300 arbeidsplaatsen verloren gegaan doordat zoveel bedrijven het niet overleefd hebben. De faillissementen en schuldsaneringen veroorzaken een schade van 4,2 miljard euro aan de Nederlandse economie, zo becijfert Graydon.

Reageer op dit artikel