nieuws

KOMO-keur voor complete woning

Business

Het is nu mogelijk complete nieuwe woningen te voorzien van een KOMO-kwaliteitsverklaring. Een woning kan het keurmerk krijgen als hij minstens voldoet aan het Bouwbesluit 2012 en is gebouwd volgens beoordelingsrichtlijn BRL 0905-1.

KOMO-keur voor complete woning

De technische onderbouwing van de BRL 0905-1 is in samenwerking met diverse adviesbureaus en marktpartijen tot stand gekomen.

Het KOMO-keurmerk is geïnitieerd door bouwregisseur Climate Construction:een initiatief van Van der Leij Bouwbedrijven met ketenpartners. De bouwregisseur is tevens het eerste bedrijf dat een KOMO-attest heeft gekregen. Hiermee wordt de bouwvergunningaanvraag vereenvoudigd omdat Bouw-en woningtoezicht het attest moet accepteren als voldoende bewijs.

De vervolgstap is het KOMO attest-met-productcertficaat waarbij ook de uitvoering van woningen door de onafhankelijke certificatie-instelling SKH met regelmaat wordt gecontroleerd. Climate Construction verwacht binnen een half jaar een eerste gecertificeerde woning voor een opdrachtgever te zullen opleveren.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels