nieuws

Woningprijs 8 procent onder niveau van begin 2012

Business

De prijzen van bestaande woningen zijn in het eerste kwartaal gemiddeld 8 procent onder het niveau van een jaar eerder gedoken.

Woningprijs 8 procent onder niveau van begin 2012

 

 

 

 

 

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek was in Drenthe – met een daling van 10 procent – de waardevermindering het grootst. In Zeeland daarentegen bleef het verval beperkt tot 4 procent. Behalve in Drenthe ligt de waardevermindering in Utrecht, Noord-Holland en Noord-Brabant boven het landelijk gemiddelde van 8 procent.

In de eerste drie maanden van het jaar werden 4 procent minder woningen verkocht dan in het eerste kwartaal van 2012. Uitzonderingen vormen Noord-Holland en Zeeland, waar juist meer woningen van eigenaar wisselden.

Reageer op dit artikel