nieuws

Leegstandsmonitor toont lokale leegstand

Business

Een leegstandsmonitor biedt gemeenten een overzicht van de leegstand in hun gemeente. Bedrijven kunnen daaraan adviezen koppelen over het beheersen van risico’s voor (tijdelijke) invullingen. De leegstandsmonitor is een initiatief van GeoTax en Camelot.

Leegstandsmonitor toont lokale leegstand

 

 

De leegstandsmonitor brengt voor gemeenten alle leegstand in kaart en benoemt probleemgebieden en sectoren. Bovendien worden de gederfde (belasting) inkomsten becijferd. Daarnaast kan per pand een advies worden gegeven voor tijdelijk gebruik of transformatie. Een advies over hoe vraag en aanbod optimaal en continu op elkaar af te stemmen, maakt eveneens deel uit van het rapport.

Gert Hoff van GeoTax: ‘Hoewel alle kennis in gemeenten beschikbaar is, blijkt het erg efficiënt en nuttig om alle leegstand in één overzicht te presenteren. Onze software doet het zware werk, waardoor gemeenten zich veel uitzoekwerk en menskracht kunnen besparen. Met dit rapport kun je direct aan de slag. Desgewenst kunnen onze consultants vastgoedmanagement gemeenten begeleiden bij de uitwerking van een strategische aanpak.’

Joost van Gestel van Camelot: ‘We realiseren ons dat het nooit leuk is om alleen de boodschapper te zijn van het slechte nieuws. Een los lijstje van alle lege panden is voor een gemeente dan ook niet zinvol. Het wordt pas aantrekkelijk als er duidelijke voorstellen voor een proactieve aanpak worden bijgeleverd. Elk leegstaand gebouw heeft uitdagingen. Een school vereist een andere aanpak dan een winkel of kantoor. De gemeente kan eigenaren van leegstand direct een aantal oplossingen bieden, in plaats van alleen te dreigen met boetes of bestuurlijk ingrijpen.

Bron: Vastgoedmarkt.nl

Reageer op dit artikel