nieuws

Femke Feenstra directeur bij de Jong Gortemaker Algra architecten en ingenieurs

Business

Femke Feenstra is benoemd als directeur bij de Jong Gortemaker Algra architecten en ingenieurs (dJGA). Feenstra is met haar 36 jaar een van de jongste en weinige vrouwelijke directieleden bij een groot multidisciplinair architectenbureau. Ze is sinds 2001 in dienst bij het Rotterdamse bureau.

Femke Feenstra directeur bij de Jong Gortemaker Algra architecten en ingenieurs
Femke Feenstra

Feenstra is de eerste vrouwelijke directeur in de 84-jarige historie van het architectenbureau dat zich bezighoudt met alle aspecten van een ontwerpopdracht, van architectuur tot bouwkunde en van interieurarchitectuur tot constructie en project management.

Zoals het de traditie van het bureau betaamt, is met de aanstelling van Feenstra een nieuwe generatie vertegenwoordigd in de directie. Elk decennium treedt een nieuwe partner toe tot de directie om met een frisse blik de ontwikkelingen binnen de sector inhoud te geven. Naast Feenstra bestaat de directie nu uit Henk de Jong, Roelof Gortemaker en Maurits Algra.

Werkzaamheden

In haar nieuwe functie legt Feenstra zich voornamelijk toe op de ontwikkeling van het bureau en de acquisitie. Ook is zij als architect betrokken bij diverse opdrachten in onder meer de gezondheidszorg en onderwijs en blijft ze verantwoordelijk voor het conceptteam, dat zorgt voor prijsvraagontwerpen, studies en nieuwe opdrachten. Feenstra is bij dJGA begonnen als interieurarchitect.

Reageer op dit artikel