nieuws

Woningverkoop daalt met 16 procent

Business

Uit cijfers van het kadaster blijkt dat het aantal verkochte woningen afgelopen maand uitkwam op 8384, 16,2 procent minder dan een jaar eerder. Vergeleken met juli dit jaar is er echter sprake van een stijging van 12,5 procent. Het Kadaster registreerde toen 7451 verkochte woningen.

Woningverkoop daalt met 16 procent

 

 

 In Flevoland steeg de woningverkoop de afgelopen maand het sterkst (50 procent). Vooral hoekwoningen (15,4 procent) bleken populair in de maand augustus, terwijl vrijstaande woningen (6,4 procent) de kleinste stijging kende.

In augustus 2012 nam het aantal nieuw afgesloten hypotheken met 24,3 procent af in vergelijking met een jaar eerder: van 19.082 naar 14.446 hypotheken. In vergelijking met een maand eerder was er een daling van een half procent.

Reageer op dit artikel