nieuws

CFV: failliet Vestia zou zeker 4,5 miljard kosten

Business

Als Vestia niet zou zijn gered, had dat de corporatiesector en de Nederlandse staat zeker 4,5 miljard euro kunnen kosten. Dat blijkt uit een maandag verstuurde brief van het Centraal Fonds Volkshuisvesting (CFV) aan alle corporatiebestuurders.

CFV: failliet Vestia zou zeker 4,5 miljard kosten

‘Indien niet tot sanering zou zijn overgegaan, zou een faillissement van Vestia een denkbaar scenario zijn geweest’, aldus het CFV. In dat geval zou de gedwongen woningverkoop naar schatting 4 miljard euro opbrengen. Daartegenover staan echter 8,5 miljard euro aan financieringen: 7,5 miljard aan geborgde financieringen en 1 miljard aan ongeborgde leningen, schrijft het CFV.

Lees verder op Vastgoedmarkt.nl:

 Nu bedraagt het schadebedrag voor Vestia en de corporatiesector 2 miljard euro.

Reageer op dit artikel