nieuws

Bouwen in Irak

Business

Architecten- en ingenieursbureau Van den Berg Groep heeft opdracht gekregen voor 450 appartementen, commerciële ruimte en bijbehorende parkeergelegenheid in Koerdistan, Irak. De omvang van de opdracht bedraagt 170.000 vierkante meter.

Bouwen in Irak

 

 

De nieuwbouw wordt gerealiseerd in Erbil, gelegen in het relatief veilige Noord Irak. De appartementen worden gesitueerd in vijf torens, met op de begane grond commerciële ruimte en daaronder parkeerlagen. De opdrachtgever en Van den Berg Groep is gevraagd de verkoop en de bouw te organiseren. Naar verwachting start de bouw in november van dit jaar.

Vier miljoen woningen in tien jaar

Nu de Nederlandse bouw- en woningmarkt stil liggen, kijken Nederlandse architecten naar het buitenland. André Lageweg van Van den Berg Groep: “Irak is een land in wederopbouw, met veel behoefte aan internationale kennis en ervaring. Nederland staat daar goed bekend, met name onder oud-vluchtelingen. Het land kent zeker uitdagingen zoals het politieke systeem, het gebrek aan wet- en regelgeving en de grote cultuurverschillen, maar er is een duidelijke vraag naar Westerse kennis. Daarnaast valt op dat de bereidwilligheid om samen te werken aan de vooruitgang van het land hoog is.”

De druk op de woningmarkt in Irak is volgens Van den Berg Groep tegenovergesteld aan de Nederlandse situatie. Er is een grote vraag naar appartementen en woningen, met name voor gezinnen. De komende tien jaar moeten er circa vier miljoen woningen worden gebouwd.

Reageer op dit artikel