nieuws

Huizenprijzen harder omlaag

Business

De huizenprijzen zijn in de maand mei sterker gedaald dan in de voorgaande maanden. Gemiddeld waren verkochte bestaande koopwoningen 5,5 procent goedkoper dan in dezelfde maand vorig jaar, blijkt donderdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Huizenprijzen harder omlaag

 

 

 

In april gingen de prijzen van koopwoningen met 5,2 procent omlaag en in maart bedroeg de daling gemiddeld 4,7 procent. Net als in voorgaande maanden waren in mei de prijzen in alle provincies lager dan een jaar eerder. Ook alle woningtypen daalden in waarde.

Ondanks de sterke daling van de prijzen werden er wel meer woningen verkocht in mei. Eerder deze week werd bekend dat er in totaal ruim 10.000 koopwoningen van eigenaar wisselden, bijna 3 procent meer dan een jaar eerder. Over de eerste 5 maanden van het jaar werden er 42.000 woningen verkocht. Dat zijn er ruim 12 procent minder ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

ANP

 

Reageer op dit artikel