nieuws

‘Huizenprijzen blijven tot in 2014 dalen’

Business

De huizenprijzen in Nederland blijven tot ver in 2014 dalen. Dat voorspelt kredietbeoordelaar Fitch. Door de vele bezuinigingen, de aanpak van de hypotheekrenteaftrek en de strengere regels bij de verstrekking van hypotheken gaan de prijzen daarbij verder achteruit dan eerder gedacht.

‘Huizenprijzen blijven tot in 2014 dalen’

 

 

Fitch verwacht dat de huizenprijzen in het midden van 2014 de bodem hebben bereikt. Tegen die tijd liggen de prijzen volgens het ratingbureau gemiddeld 25 procent lager dan op het piekniveau van voor de economische crisis. Eerder ging het bedrijf uit van een daling met 18 procent.

2014

Tegen het einde van 2014 zorgen de goedkopere huizen en duidelijkheid over de aanpak van de huizenmarkt voor herstel, voorspelt Fitch.

In de tussentijd voorkomen het lage aantal nieuwe huizen dat wordt gebouwd en de liberalisering van de huurmarkt dat de prijzen nog sterker dalen.

ANP

Reageer op dit artikel