nieuws

Fitch: woningmarkt bereikt medio 2014 bodem

Business

Kredietbeoordelaar Fitch verwacht dat de woningprijzen in het midden van 2014 de bodem zullen bereiken. Door de vele bezuinigingen, de aanpak van de hypotheekrenteaftrek en de strengere regels om hypotheken te verstrekken dalen de prijzen verder dan eerder gedacht. Dat voorspelde Fitch maandag.

Fitch: woningmarkt bereikt medio 2014 bodem

egen die tijd liggen de prijzen volgens het ratingbureau gemiddeld 25 procent lager dan op het piekniveau van voor de economische crisis. Eerder ging het bedrijf uit van een daling met 18 procent. Tegen het einde van 2014 zorgen de goedkopere woningen en duidelijkheid over de aanpak van de woningmarkt voor herstel, voorspelt Fitch.

In de tussentijd voorkomen het lage aantal nieuwe woningen dat wordt gebouwd en de liberalisering van de huurmarkt dat de prijzen nog sterker dalen. Afgelopen weken kwamen de Nederlandse grootbanken met soortgelijke voorspellingen naar buiten. ING ziet de prijzen in 2012, 2013 en 2014 nog met 19,5 procent dalen. Een directeur van SNS Bank zei eind november nog eens een prijskrimp te verwachten van 20 procent. ABN Amro en Rabobank denken tot slot dat de prijzen in 2012 en 2013 met respectievelijk 14 en 13 procent in zakken.

Bron: Vastgoedmarkt.nl

Reageer op dit artikel