nieuws

Agendatip: Vier de crisis

Business

De crisis viert dit jaar haar vierde verjaardag. Platformgras.nl vindt het een moment om bij stil te staan en organiseert op 13 december een ‘feestje’. Echt een feestje is het niet, zeker niet voor de bouw- en ontwerpwereld. In Groningen staat juist die branche daarom die donderdag voor het allerlaatst stil bij de crisis. Wat ging er mis? En hoe gaan we verder?

Agendatip: Vier de crisis

 

Arno van der Heyden en Yvonne Geerdink spreken met professor Marja Elsinga (TU Delft) over hoe het zover heeft kunnen komen. Want hoe komt het toch dat de bouw-, ontwerp- en ontwikkelpraktijk zo diep in het slop zijn geraakt? Waar ligt de bron van de crisis in de woningmarkt? Waarom dachten we tot voor kort dat iedereen rijk zou worden van z’n huis? En al die demografische en economische prognoses die ons tot vier jaar terug nog toelachten; waar zijn die gebleven?

Marcel Tankink, directeur van KAW architecten en adviseurs analyseert de Groninger situatie. Hoe zit dat nu met Meerstad en Westpoort?  Architect Theo Deutinger maakt een analyse van de demografische prognoses vanaf de Tweede Wereldoorlog tot nu en vergelijkt deze met de werkelijkheid.

Tot slot pitchen Jan Martijn Eekhof (stedebouwkundige bij de gemeente Groningen) en Jan Winsemius (adviseur en mede-eigenaar VGG Middelkoop) de nieuwe wegen. In de eerste paar jaar dachten velen dat het wel weer goed zou komen. Maar het lijkt er op dat het roer écht om moet. Sommigen zien het als een onmogelijke opgave en vrezen dat wat komen gaat. Anderen zien het als een kans. Hoe zien Eekhof en Winsemius de toekomst?

Groninger architecten, bouwers en ontwikkelaars vieren de verjaardag van de crisis

Donderdag 13 december 2012, 20:00 uur.
Locatie: Damsterpoort, Damsterdiep 1, Groningen (nieuwe kantoor Nijestee, ingang aan de Europaweg)
Meer informatie: platformgras.nl | 050 312 33 95 Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel