nieuws

Kleine opleving bouw in herfst

Business

Het begin van de herfst betekende enkele dagen meer werk voor bouwbedrijven. Na een terugloop in de zomervakantie is de orderportefeuille in de burgerlijke en utiliteitsbouw (woningen en bedrijfspanden) in september met 0,2 maand gestegen tot 5,6 maanden. Dit blijkt uit cijfers die het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) woensdag heeft gepresenteerd.

Kleine opleving bouw in herfst

 

De werkvoorraad is daarmee weer terug op het niveau van juni, maar toch verwachten nog steeds zo’n vier op de tien aannemers binnenkort in hun personeelsbestand te moeten snijden. In de grond-, water- en wegenbouw is de werkvoorraad in september opnieuw geslonken (met 0,4 maand tot 5,4 maanden). De totale orderportefeuille in de bouw komt daarmee op 5,6 maanden, slechts 0,1 maand meer dan in augustus. Begin dit jaar schommelde de gemiddelde werkvoorraad van bouwbedrijven nog rond de zes maanden.

Reageer op dit artikel