nieuws

Kabinet schiet woningeigenaren te hulp

Business

Het nieuwe kabinet komt starters op de woningmarkt en woningeigenaren met onder water staande hypotheken tegemoet. Dat bleek gisteren uit wetsvoorstellen vanuit de VVD en PvdA.

Kabinet schiet woningeigenaren te hulp

 

 

 

 

Startersleningen voor woningkopers kunnen ook in 2013 nog worden afgesloten, schreef minister Stef Blok van Wonen gisteren aan de Tweede Kamer.

De rente van een starterslening van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) kan ook onder de nieuwe hypotheekregels van de belasting worden afgetrokken. Het fonds kondigde eerder deze maand opschorting van de leningen aan tot er meer duidelijkheid zou zijn. Blok zegt nu dat de startersleningen in 2013 onder de huidige voorwaarden blijven bestaan. Daarvoor heeft het kabinet 20 miljoen euro uitgetrokken. Blok roep het fonds op ‘het loket voor de leningen’ weer open te stellen.

Gisteren bleken coalitiepartners VVD en PvdA ook bereid woningeigenaren met hypotheken die onder water staan tegemoet te komen. De rente van een restschuld moet niet vijf jaar aftrekbaar zijn, maar tien jaar, bleek uit een gezamenlijk wetsvoorstel dat de Rijksvoorlichtingsdienst op zijn website publiceerde. Blok zal het wetsvoorstel van de twee partijen vrijwel zeker overnemen. Volgens VVD en PvdA kunnen de kosten van de verlenging worden betaald doordat de overheid een rentemeevaller heeft van 15 miljoen euro door het vrijgeven van levenslooptegoeden.

Bron: Vastgoedmarkt

 

Kwartaalabonnement de Architect?

Reageer op dit artikel