nieuws

Instortende bouwproductie drukt op economie

Business

De instortende bouwproductie drukt steeds zwaarder op de nationale economie. De krimp van 8 procent vergeleken met een jaar geleden is de grootste van alle bedrijfstakken. Uit cijfers van het CBS blijkt dat de bouw al vanaf 2009 in de greep is van krimp, uitgezonderd een korte opleving begin 2011.

Instortende bouwproductie drukt op economie

 

Het gehele jaar al staat de sector vergeleken met 2011 flink in de min. In het eerste kwartaal bedroeg – mede door de koude februarimaand – de achterstand 10,4 procent. De rest van het jaar laat een nauwelijks florissanter beeld zien met in het tweede en derde kwartaal krimpcijfers van 7,8 en 8 procent.

Bekijk de cijfers van het CBS

Kwartaalabonnement de Architect?

Reageer op dit artikel