nieuws

Iets meer dynamiek op de woningmarkt

Business

De woningmarkt vertoonde in de maand oktober iets meer dynamiek. Huizenkopers proberen nog snel hun slag te slaan voor de hypotheekregels per 1 januari veranderen. Een woordvoerder van de Nederlandse Vereniging van Makelaars heeft dat vrijdag gezegd. De NVM heeft nog geen cijfers; die verstrekt zij alleen per kwartaal.

Iets meer dynamiek op de woningmarkt

 

 

Volgens kantoor Makelaarsland was er in oktober een duidelijke opleving. Er vond vorige maand een recordaantal bezichtigingen en verkopen plaats, aldus het bedrijf. Het aantal bezichtigingen steeg met ruim 30 procent naar 90.000. Het aantal verkochte woningen in oktober kwam uit op 8500. Dat is 7 procent meer dan in oktober 2011.

De opleving zal volgens Makelaarsland aanhouden tot half november. Kopers hebben dan nog genoeg tijd om voor het eind van het jaar een koopovereenkomst te sluiten tegen de huidige voorwaarden. Vanaf volgend jaar zijn aflossingsvrije hypotheken niet meer fiscaal aftrekbaar.

ANP

  

Kwartaalabonnement de Architect?

Reageer op dit artikel