nieuws

Huizenverkoop toont licht herstel

Business

De huizenverkoop in Nederland is in oktober aangetrokken ten opzichte van de voorgaande maand. Dat blijkt uit cijfers die het Kadaster vrijdag publiceerde. In oktober werden 8507 woningen verkocht. Dat is 19 procent meer dan in september, toen 7143 woningen van eigenaar wisselden. Het aantal verkochte woningen lag vorige maand nog altijd 10 procent lager dan in oktober 2011.

Huizenverkoop toont licht herstel

 

De gemiddelde koopsom lag vorige maand met 214.546 euro ruim 2000 euro lager dan in september. In oktober 2011 gingen woningen nog voor gemiddeld 237.499 euro van de hand.

Van alle woningtypen werden er in oktober minder verkocht dan een jaar eerder, maar meer dan in september dit jaar. Hoekwoningen waren het meest in trek, de verkoop van appartementen verloopt het slechtst.

Zeeland was de enige provincie waar in oktober minder woningen werden verkocht dan een maand eerder. Ten opzichte van oktober 2011 lieten alle provincies behalve Overijssel een daling zien.

ANP

Kwartaalabonnement de Architect?

Reageer op dit artikel