nieuws

Het LAB nomineert kansrijke leegstaande gebouwen voor herontwikkeling

Business

Het LAB heeft onderzoek gedaan naar de potentie van 1200 leegstaande kantoren voor herontwikkeling en transformatie in en om de vier grote steden. Op basis van de ligging, onderhoudsstatus en gebouweigenschappen zijn 90 van deze gebouwen aangemerkt als ‘kansrijk’.

Het LAB nomineert kansrijke leegstaande gebouwen voor herontwikkeling

De eigenaren van de gebouwen zijn aangeschreven en de gebouwen zijn gepubliceerd op herontwikkellab.nl. Het LAB is een initiatief van bouwconcern Dura Vermeer, dat vindt dat teveel kansrijke kantoren leeg staan.

Het nieuwe bedrijf brengt de gebouwen niet alleen in kaart, maar biedt de eigenaar een compleet herontwikkeltraject aan. Daarvoor werkt Dura Vermeer samen met de partners Dura Vermeer Vastgoed, GreenStep, ZZDP Architecten, STTK, PFC2, Creative Valley en Archicom.

Directeur Peter Krop van Dura Vermeer Vastgoed en initiatiefnemer van het LAB: “Ons vertrekpunt is het leegstaande gebouw en de locatie. Vanuit een marktanalyse brengen we potentiële gebruikers in kaart. Vervolgens kijken we welke match er te maken is tussen de unique selling points van het gebouw en de locatie, met potentiële gebruikers en functies. Hierbij denken we in meerdere functies en gebruikers en hoe deze elkaar kunnen versterken.”

 

Kwartaalabonnement de Architect?

Reageer op dit artikel