nieuws

Hemubo wint Cobouw Award

Business

Het renovatie- en onderhoudsbedrijf Hemubo uit Almere heeft de Cobouw Award gewonnen voor het best presterende bouwbedrijf tijdens de crisis. De bokaal is woensdagvond uitgereikt tijdens de presentatie van de Cobouw50 in Rotterdam.

Hemubo wint Cobouw Award

 

 

 

 

Om de best presterende bedrijven gedurende de crisis in kaart te brengen, heeft accountantsbureau PwC in opdracht van Cobouw de totale performance van de vijftig grootste bouwondernemingen berekend. Gekeken is naar de jaren 2009, 2010 en 2011. Hemubo kwam dit jaar voor het eerst binnen in de Cobouw50, op plaats 47.

Behalve Hemubo, gooiden ook De Vries en Verburg, Dijkstra Draisma, Prins Aanneming Maatschappij en Sprangers hoge ogen voor de Cobouw Award. Zij eindigden op de plekken 2 tot en met 5.

Behoudenheid zorgt voor succes

Hoe het komt dat Hemubo zo goed presteert? “We danken ons succes misschien wel aan een stukje behoudendheid. Wij hebben niet zo de behoefte om heel grote sprongen te maken”, zegt adjunct-directeur Tom Bergmans in het Cobouw50-magazine dat donderdag wordt meegestuurd met de krant.

De komende weken verschijnen in Cobouw artikelen over de vier andere goed presterende bedrijven tijdens de crisis: De Vries en Verburg, Dijkstra Draisma, Prins Aanneming Maatschappij en Sprangers.

 Yardi Award
Onno Dwars

Yardi/Vastgoedmarkt Young Talent Award

Tijdens de Cobouw 50-bijeenkomst is ook de Yardi/Vastgoedmarkt Young Talent Award uitgereikt aan Onno Dwars van VolkerWessels Vastgoed. Deze prijs is in het leven geroepen als tegenhanger van de prestigieuze Vastgoedmarkt Award voor de vastgoedman/vrouw van het jaar. Het gaat hierbij over het algemeen om ervaren en gelouterde vastgoedcoryfeeën. De Yardi/Vastgoedmarkt Young Talent Award moet jongere vastgoedprofessionals een stimulans geven in hun carrière.

Andere genomineerden waren Danny Bosman van ABC Management Groep en Wouter Stevens van DTZ Zadelhoff. Lezers van Vastgoedmarkt mochten via stemformulieren op deze site hun stem uitbrengen. 

Kwartaalabonnement de Architect?

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels