nieuws

Overijssels dorp te koop voor 1,35 miljoen

Business

Gebeurde het in het verleden in de Verenigde Staten en in het Verenigd Koninkrijk, nu heeft Nederland ook een dorp te koop. De rustieke buurtschap Hamingen, in de Overijsselse gemeente Staphorst, gaat over de toonbank voor 1,35 miljoen euro, zo meldde stichting Non Nobis.

Overijssels dorp te koop voor 1,35 miljoen

De koper krijgt er drie boerderijen plus erf, een wat moderner pand en een fraaie moestuin voor terug. Optioneel in de aanbieding: 6 hectare landbouwgrond.

Stichting Non Nobis, die onroerend goed beheert voor ideële organisaties, zet de buurtschap in de etalage omdat de huidige huurder, een zorggroep die verslaafden opvangt, in 2014 vertrekt.

Terp

”In één klap komen de meeste huisnummers van Hamingen vrij”, zegt Jaap de Boer van de stichting. Het dorpje is al eeuwen oud en ligt op een terp, om het te beschermen tegen het wassende water van het Meppelerdiep.

De Boer realiseert zich dat het in crisistijd niet eenvoudig is om een buurtschap in zijn geheel aan de man te brengen. ”Maar een potentiële koper krijgt een kans die hij nooit meer krijgt.”

Bron: NU.nl

 

Reageer op dit artikel