nieuws

Koopwoning bijna 8 procent goedkoper

Business

Verkochte bestaande koopwoningen waren in september 7,9 procent goedkoper dan in september 2011. Koopwoningen zijn momenteel even duur als in de eerste maanden 2004.

Koopwoning bijna 8 procent goedkoper

 

 

 

 

Dit blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster. Ook in juli en augustus daalden de huizenprijzen met 8,0 procent. Ten opzichte van augustus 2008, toen de huizenprijzen een piek bereikten, bedraagt de prijsdaling ruim 16 procent.

In de eerste drie kwartalen van 2012 wisselden 81.000 woningen van eigenaar. Dit is 8,0 procent minder dan in dezelfde periode van 2011.

Eerder deze maand becijferde makelaarsvereniging NVM dat in het derde kwartaal van dit jaar 25.000 woningen verkocht zijn. Dat is 17 procent minder dan vorig jaar. Daarmee is het afgelopen kwartaal samen met het eerste kwartaal van dit jaar het slechtste sinds de crisis.

Een gemiddelde verkochte woning in Nederland kende een verkoopprijs van 209.000 euro, een prijsdaling van 2,2 procent in vergelijking met een kwartaal eerder. De gemiddelde woning werd in 158 dagen verkocht. 45 procent van de woningen staat een jaar of langer te koop.

 

 

Reageer op dit artikel