nieuws

De Slag om Brussel – Engelse landadel

Business

Roland Duong en Teun van de Keuken trekken hun tweedjasjes en kaplaarzen aan en steken het kanaal over. Daar komt Europese subsidie in onverwachte handen: de Engelse landadel.

De Slag om Brussel – Engelse landadel

 

 

 

Met Europees geld onderhouden de lords hun landgoederen, laten ze hun kasteeltuinen aanharken en organiseren ze zo nu en dan een fazantenjacht. Ook dat is immers Europees cultuurgoed. Teun en Roland halen ook in Brussel verhaal.

Vorige aflevering

In de allereerste Slag om Brussel een titanenstrijd over een Verenigd Europa tussen politieke zwaargewichten Frits Bolkestein (oud-Eurocommissaris en oud- leider van de VVD) en Ben Bot ( oud-minister van Buitenlandse zaken en Europees diplomaat van het eerste uur) en Maarten van Rossem, kenner van de federatie Amerika. Moeten wij toe naar een federatie, de Verenigde staten van Europa, of moeten we dat koste wat kost vermijden?

Bekijk de aflevering

  

 

Reageer op dit artikel