nieuws

De Slag om Brussel

Business

Vanaf vanavond voorlopig geen Slag om Nederland meer, maar de Slag om Brussel. Was Nederland vorig jaar nog fel Eurosceptisch, inmiddels zou de Nederlander Brussel weer in de armen hebben gesloten. Zo wordt de uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen in binnenlandse- maar vooral in buitenlandse media uitgelegd als een triomf voor de Eurofielen. Maar is die analyse wel terecht?

De Slag om Brussel

 

De onderzoekers van De Slag om Brussel gingen op pad en ontdekten nog steeds grote weerstand tegen het Europees project.

Verder dit seizoen: hoe terecht is de angst voor een Europese Superstaat? En wie is er nu eigenlijk de baas in Europa? Anonieme ongekozen bureaucraten in Brussel? Of is Europa veel democratischer dan wij denken? En tenslotte: hoe kan het dat Engelse lords Europese subsidies krijgen om hun tuinen te laten aanharken en jachtpartijen te organiseren? En dat een Amerikaanse varkensfokker met Europees geld zoveel megastallen in Roemenië kan neerzetten, dat driekwart van de lokale varkensboeren op de fles gaat?

De Slag om Brussel, vanaf vandaag elke maandag om 20.25 uur op Nederland 2.

 

Reageer op dit artikel