nieuws

Kamer voor invoering plattelandswoning

Business

Een meerderheid in de Tweede Kamer heeft ingestemd met de invoering van de plattelandswoning. Hierdoor kunnen gemeenten in een bestemmingsplan de voormalige boerderij als plattelandswoning bestemmen. Hiermee vervalt de agrarische functie en kunnen anderen ook de woning betrekken.

Kamer voor invoering plattelandswoning

 

 

De term plattelandswoning geeft de woningen een speciale status. De boerderij houdt voor de wet het karakter van een bedrijfswoning, maar kan toch door iemand anders worden bewoond. Tegelijkertijd hoeven agrarische bedrijven in de omgeving niet bang te zijn voor klachten van omwonenden over overlast.

“Door de aanpassing van de regels komt er eindelijk een einde aan de nijpende leegstand van boerderijen. Als agrariërs stoppen met hun bedrijfsvoering, kunnen ze gewoon in hun huis blijven wonen en worden ze hierin niet belemmerd door strenge milieuwetgeving. Ik hoop dat het voorstel hierna door de Eerste Kamer zal worden aangenomen”, zegt Arjan van der Waaij, voorzitter NVM vakgroep Agrarisch & Landelijk Vastgoed (A&LV).

 

Reageer op dit artikel