nieuws

Video: Zonwering museum Voorlinden

Architectuurproducten

Museum Voorlinden in Wassenaar, een ontwerp van Kraaijvanger Architects, is voorzien van een vliesgevel die het interieur van het museum van het nodige daglicht voorziet. Dergelijke grote raampartijen vragen om de juiste zonwering. Renson ontwikkelde een oplossing op maat en een video.

Video: Zonwering museum Voorlinden
Museum Voorlinden door Kraaijvanger Architects

De vliesgevels zorgen voor voldoende daglicht en een open gevoel in het museum, dat zo bovendien opgaat in de al even indrukwekkende, groene omgeving. Toch was zonwering een must, niet alleen om de kunstwerken te beschermen tegen overdadig zonlicht, maar net zo zeer om te voorkomen dat de binnentemperaturen er te hoog zouden oplopen. Voorwaarde was wel dat die zonwering zo onzichtbaar mogelijk in de vliesgevel geïntegreerd moest worden.

Verduisterende doekzonwering binnen

Om het auditorium en de projectieruimte in het museum perfect te kunnen verduisteren, leverde Renson ook de verduisterende screens aan de binnenkant. Kwestie van die ook hier zo subtiel mogelijk in te werken, werden ook hiervoor nieuwe geleidingsprofielen geëxtrudeerd. Nog om de impact van de zonwering op het interieur zo minimaal mogelijk te houden, werden de profielen met magneten aan de stalen profielen van de vliesgevel vastgemaakt. De kasten met daarin de doekrol zitten onzichtbaar in het plafond weggewerkt en ook de onderlat verdwijnt met de doekzonwering opgetrokken volledig in het plafond.

Reageer op dit artikel